Drömterapi

Vad är drömterapi?

Drömmar dyker upp med stor kunskap till dig, om dig och från dig. Lite som en mental present. Den levererar information från ditt medvetna och omedvetna sinne i form av en rad olika upplevelser med en blandning av symboler, personer och händelser. Att noggrant granska drömmens alla element, se över din unika relation mellan drömsymboler och drömhändelser och sedan koppla samman det med ditt vakna liv är ett bra sätt att nå ökad förståelse.

Något som ofta avslöjas i drömterapi är till exempel gamla trossystem, känslomässiga blockeringar eller begränsningar. När sådana minnen är lagrade i kroppen kan det ge upphov till en känsla av att inte komma vidare i livet. Kanske lever du efter ett trossystem som du omedvetet tog till dig som barn men som du nu i vuxenålder inte alls resonerar med. Genom att analysera drömmen får du en möjlighet att se hur ditt omedvetna trossystem tar sig i uttryck i din vardag. Med den nya insikten om dig själv kan du börja titta på vad din egentliga livssanning är och hur du kan skapa mer utrymme för att ge plats åt den. 

Hur går drömterapi till?

Som en start i drömterapin berättar du din dröm, så detaljerat och händelserikt som möjligt. Drömmens ”storlek” kan variera och vara alltifrån några meningar kort till flera meningar lång. Det är inget att oroa sig för. Mycket information kan avslöjas även i de korta varianterna.

Drömterapi handlar om att vi tittar på nyckelelement från drömmen som ett sätt att komma ner i terapi. Drömmar processar ofta händelser från det vakna livet som ett sätt bearbeta alla intryck, känslor och tankar. Våra liv kan vara fyllda av aktiviteter som ibland gör det utmanande för kroppen att hänga. Det är inte ovanligt att drömmar förstärker en upplevelse om det är något som varit tungt eller påfrestande i livet. Oavsett hur drömmen tar sig i uttryck är dessa vår dagliga vägledning. Om skapar vi tid för djupdykning av det här komplexa men fantastiska system kan livet få en helt ny betydelse!

Du är den ENDA som är expert på DINA symboler, personer och händelser i drömmen. Under drömterapin kommer du bli mer bekant med din egen symboliska betydelse av varje nyckeldel i drömmen. Valet av drömsymboler som presenteras är inte där av en slump utan är noggrant utvalt som ett sätt att ge dig ökad förståelse om dig själv.

Vad som än dyker upp under dessa sessioner, ha med dig att det är för ditt högsta bästa. Drömmarna hjälper oss till rannsakan, läkning och transformation. Om du är villig att titta på dig själv ur alla vinklar kan drömarbetet vara otroligt magiskt och givande.

Drömmar, en plats för fantasi

Vad som helst kan hända i en dröm! Här finns det sällan några begränsningar av vad som kan ske. Våra nattliga aktiviteter ger oss utlopp för den totala friheten vi alltid är värda att upplev, oavsett var solen befinner sig på himlen. Om vi för en sekund bortser från själva dröminnehållet och tittar på den kapacitet som drömmar rymmer: Vi kan flyga, skapa vad vi vill, prata med sagoväsen, uppleva magiska skogar, bli jagade av spöken, bo i slott och så vidare. Tänk om vi kunde applicera mer fantasi till våra egna vakna liv? Det går! I drömterapi avslutar vi alltid med drömalkemi som inkluderar fantasi i olika former. 

Vad är drömalkemi?

Drömalkemi är en praktisk övning som är skapat för att omprogrammera de begränsade omedvetna föreställningarna som avslöjats i en dröm. De omedvetna föreställningarna kan vara associerat till känslor, minnen och perspektiv. Som ett sätt att skapa en positiv skiftning på dessa, skapas en omprogrammering i form av drömalkemi.

Det är i denna transformativa process jag vill tillföra fantasins obegränsade värld som i slutändan också blir det sätt att kommunicera tillbaka med drömmens omedvetna sinne.

Drömterapi, en inre och vacker upptäckt

Föreställ dig ett hav. Du sitter på en klippa och tittar på allt som rör sig ovan havet. Det är en vacker vy och du hoppar till sist ner i vattnet. En helt ny värld öppnar sig och du ser tydligt hur allt samspelar med varandra på ett eller annat sätt. Varje varelse, växt och den interaktion som uppenbarar sig för dig är där för att visa upp olika scener av vad som pågår inom dig. Så skulle jag beskriva drömterapi på ett fantasifullt sätt. Vi tittar I drömmen, inte så mycket PÅ drömmen.

Vill du undersöka ditt inre landskap? Få en större klarhet i vad scenerna i din dröm vill berätta för dig? Du är mer är välkommen att kontakta mig.

 
Inga kommentarer att visa.